diumenge, 20 de maig del 2012

TRABAJO DE RAÚL IGLESIAS

Resumen de lo que vimos en Berlín

En aquest viatge a Berlín, em vist varies coses de las que hem aprés moltes coses:

La Porta de Brandeburg, és una de les antigues portes d'accés a Berlín i un dels principals símbols (amb els quatre cavalls i a la bandera l’àguila imperial) de la ciutat. Està situada en la Pariser Platz.



El mur de Berlín, era part de la frontera interalemanya i separà Berlín Oest de Berlín Est. És del 13 d'agost de 1961 al 9 de novembre de 1989. Nosaltres varem veure dos parts, una petita de uns tres cents metres i l’altra de kilòmetre i mig. La part mes especial era la de kilòmetre i mig perquè era tota plena de dibuixos, grafitis,firmes, etc.



Checkpoint Charlie, va ser el més famós dels passos fronterers del Mur de Berlín entre 1945 i 1990. Es trobava al carrer Friedrichstraze (actual districte de Kreuzberg) i obria el pas a la zona de control nord-americà amb la soviètica  on actualment s'uneixen els barris de Mitte i Kreuzberg. Només es permetia que en fessin ús els empleats militars i d'ambaixades dels aliats, estrangers, treballadors de la delegació permanent de l'RFA i funcionaris de la RDA.

 
 
 El camp de concentració de sachsenhausen, va ser un camp de concentració que operà al nord de Berlín, a la ciutat d'Oranienburg a l'actual estat federat de Brandenburg des de l'any 1936 fins l'any 1950, va ser dirigit primer pels nacionalsocialistes i després pels soviètics. Era un camp força gran on es feien grans barbaritats: penjaven als presoners pels braços a un tronc, els ficaven a 300 en un barracó de 150, quan deien coses o feien coses que no els semblava bé els tancaven en mini carcels buides i un munt de bogeries més. Als presoners  els anomenaven per números, deixaven de ser persones a ser números sense importància i quan veien que no els servien els afusellaven o els cremaven en la càmera de gas. Els nazis, sempre maltractaven i pegaven als presoners per plaer i els feien tot tipus de maltractes. Una cosa que encara em va donar més repugnància pels nazis va ser que feien probes amb els morts i la major part dels presoners.









1 comentari: